2013. április 2., kedd

Foltos nyuszi

Azt mondják egy csecsemőnek minden vicc új.
Így jártam én is a szemekkel: rájöttem hogyan használható a biztonsági szem utólag. Bár biztos közölte már valahol valaki, de nekem csak most "esett le".









Gombot szerettem volna használni, mint az első nyuszinál, de hosszas keresgélés után sem találtam megfelelőt. Majd horgolással, gyönggyel próbálkoztam, de ez sem volt az igazi.








Ekkor szedtem elő azokat a szemeket, amelyeket korábban vásároltam. Rájöttem arra, ha a próbálkozások során készített korongokba szúrom azokat, és rápattintom a zárókupakot, akkor fel tudom varrni.
A korongok: 6 láncszemből álló körbe 10 rövidpálcát horgoltam.




A fül esetében színváltást alkalmaztam, de az eddigiektől eltérően nem soronként váltottam a színeket, hanem a sorokon belül. A technika ugyanaz, mint amit korábban bemutattam. A fonalat nem vágtam el, hanem a munka visszáján vezettem.
Formája egy kapura emlékeztet: 6 rövidpálcát készítettem a kezdőhurokba, a 1. sorban minden pálcában szaporitottam, a 2.-ban 1 szaporítás és egy rövidpálca követte egymást. A következő sorokban a kívánt magasságig minden pálcába 1 rövidpálcát horgolunk.

A jellegzetes nyuszifül formát úgy értem el, hogy a kapuformát félbehajtottam, és az alját összevarrtam.

4 megjegyzés:

  1. De jóó! Nagyon szépek a munkáid...és a blogod is, gratulálok! Örülök, hogy idetaláltam :) Én most tanulok horgolni és pár állatkám van már :) Még szeretnék sokat készíteni... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a soraid, nem csak ezeket, hanem a tehercipelésről írottakat is a blogodban.
      A te nyuszijaid is aranyosak :)

      Törlés
  2. Kedves Évi!

    Nagyon gratulálok én is a blogodhoz, annyira örülök, hogy rátaláltam. Nagyon sok hasznos és dolgot találtam itt. Szépek a munkáid, bárcsak én is itt tartanék már ....

    Szeretnék egy kis segítséget is kérni tőled. Vásároltam én is biztonsági maciszemeket, amik csavaros végűek, de a világért sem bírok rájönni, hogy utólag hogyan variálhatnám rá az állatkámra. Sajnos nem sikerül, mert ugye a szemnek már meg van a helye és a hátoldalt így már nem tudom rátenni.... Tudnál egy csöppet segíteni nekem?? Hálásan köszönném. Egy őzike várja ezeket a szemeket.

    Egy kezdő holgolós: Évi

    szép napot Neked :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló!
      Írtam levelet, remélem megkaptad, illetve hogy hasznosítani tudtad a benne foglaltakat. :)

      Törlés