2014. július 20., vasárnap

Karkötők

Azóta foglalkoztat az ékszerkészítés gondolata, amióta megtanultam horgolni.
Először amigurumis gömbökben gondolkodtam, de ez még várat magára.
Most néhány könnyen megvalósítható ötletet hoztamA nyári karkötők "gyártása" ezzel a tengeri csillaggal kezdődött. Itt láttam azt a megoldást, hogy egy hosszabb lánchurokkal milyen egyszerűen megoldható az összekapcsolás.
http://www.4blog.info/school/2013/uncinetto-braccialetto-dellamicizia-con-la-stella-marina/A rózsát nem kimondottan erre a célra szántam. Már több helyen találkoztam vele, egyszerűen kíváncsi voltam, hogyan készítik.  Nagyon egyszerű a horgolása: egy hosszabb szalagot kell feltekerni és menet közben összevarrni.
Többféle tárgyat díszíthetünk vele, az eredeti leírásban például hajcsatra ragasztották.
http://crochetncrafts.com/mini-rose-hair-clip/

E szisztéma alapján bármilyen motívumot használhatunk ékszernek.
Ezt a virágot a Kézimunka enciklopédiából vettem. Érdekessége, hogy két részből áll, amelyeket a végén össze kell varrni. Középen gombbal díszíthetjük.A virágos karkötő mintáját itt találtam:
http://traunricamoelaltro.blogspot.hu/2012/08/braccialetti-fiorellini-tutorial.html.
Ezen a blogon van olyan változat is, ahol szívek sorakoznak egymás mellett. Ezen kívül fülbevaló leírásokat is lehet itt találni.


A bevezetőben említettem, hogy a horgolt ékszerek már régóta foglalkoztatnak. Tavaly találtam egy képes leírást, amit nagyon-nagyon leegyszerűsítettem.

Az alapötlet: láncszemek és hamispálcák segítségével levélkék kialakítása.Ezt a karkötőt nem kimondottan nyárra ajánlom. Bár nem tudom, hogy egy vékonyabb pamutfonal, hogyan adja ki a mintát. Én csak találomra fogtam egy fonaldarabot, hogy kipróbáljam ennek a szemnek a horgolását. Mutatós, szép dolgokat láttam belőle, többek között sálat is.

A szem képzése több honlapon megtalálható, például itt fotókkal szemléltetve:
http://www.craftsy.com/blog/2013/05/how-to-crochet-broomstick-lace/.
A horgolótűn kívül kell hozzá egy vastag kötőtű is, én ennek hiányában filctollat használtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése