2013. február 20., szerda

Fülesbagoly

Véletlenül találtam rá ennek a bagolynak a mintájára. Egy nagyszerű ötlet miatt készítettem el és mutatom be.Hogy mi keltette fel a figyelmemet?


A csőre.

Mindig fejtörést okoz, hogy hogyan oldjam meg egy-egy amigurumi száját, orrát, csőrét úgy, hogy a hímzés később ne bomoljon ki.
Láttam olyan megoldást, hogy tömés előtt varrják meg az említett részeket, de nekem ezzel az a bajom, hogy ilyenkor nagyon nehéz eltalálni a pontos helyüket. A kész munkán jobban látszik, hogy hova kívánkoznak.
Ezzel a horgolt háromszöggel megoldódik a probléma (legalábbis a csőr esetében): a hosszabbra hagyott fonalvéggel ugyanúgy felvarrható, mint más testrészek.
Horgolásakor egy eddig még be nem mutatott pálcát alkalmaz: az egyráhajtásos félpálcát.

Ugyanúgy indítjuk, mint az egyráhajtásos pálcát, azaz a horgolótűre ráhajtjuk a fonalat és beleszúrunk az előző sor pálcájába. Ráhajtás.

 A fonalat áthúzzuk a szemen. (3 hurok van a tűn.) Ráhajtás.


A fonalat egyszerre húzzuk át a tűn lévő szemeken.A bagoly mintája: http://www.repeatcrafterme.com/2012/06/crochet-owl-family-amigurumi-pattern.html
Az oldalon egy egész család várja, hogy meghorgolják őket :)
Érdemes megnézni.

4 megjegyzés:

 1. Leírnád nekem az orr készítését lépésről lépésre? Nagyon megköszönném, mert most tűvel küszködök, de nem nagyon tetszik, a végeredmény.

  VálaszTörlés
 2. Íme a kis háromszög Sarah mintája alapján:
  4 láncszem, a tűtől a második szembe 1 hamispálca, a következőbe 1 rövidpálca, az utolsóba 1 egyráhajtásos félpálca.
  Eldolgozáskor hosszabbra hagytam a fonalat, azzal varrtam fel a helyére.
  Jó horgolást! :-)

  VálaszTörlés
 3. sajnos az oldalon angolul van
  megvannak a lépések neked magyarul is??

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Nincs, de készítettem egy rövid összefoglalót az angol rövidítésekről, kifejezésekről: https://bit.ly/angolrov. Remélem ez is elegendő segítség.

   Törlés