2012. november 16., péntek

Első lépések - alappálcák

Az amigurumi készítéséhez nincs szükség komoly horgolótudományra. Ha ismerjük a láncszemet, a hamispálcát és a rövidpálcát már hozzá is kezdhetünk a munkához. Ezen kívül tudnunk kell szaporítani (plusz szemeket adunk a horgoláshoz), illetve fogyasztani (csökkentjük a szemek számát).

Először egy kezdőhurkot (kezdőcsomót) kell készítenünk: a fonal végétől 15-20 cm-re egy hurkot készítünk, amelybe beleöltjük a horgolótűt. Megfogjuk a fonalat és a kampó segítségével keresztülhúzzuk a hurkon, majd a fonal két végét meghúzzuk, hogy szoros legyen a csomó.





Láncszem (levegőszem):
A fonalat a tűre akasztjuk és áthúzzuk a hurkon. Fontos, hogy minden hurok, láncszem 1 szem, de nem számítjuk a kezdőhurkot és azt amelyik a tűn van.





Rövidpálca (kispálca):
- Minden szemnek két ága van, attól függően, hogy hova szúrjuk a tűt, eltérő felületeket kapunk (én a két ág alá szúrtam). A fonalat ráhajtjuk a tűre és áthúzzuk a szemen.
 - A horogra ráhajtjuk a fonalat és áthúzzuk mind a két szemen.





Hamispálca:
Akkor használjuk, ha egy láncszemsort körré akarunk összekapcsolni, vagy különálló darabokat szeretnénk összeilleszteni. A tűt a kívánt szembe szúrjuk, ráhajtjuk a fonalat a tűre, és áthúzzuk a két szemen.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése